På Langholt Skole har vi gennem hele børnenes skolegang fokus på tilegnelsen og videreudvikling af deres alsidige kompetencer, så børnene ved udgangen af 6. klasse har et godt personligt udgangspunkt for deres fremtidige liv og udvikling. Det er værdifuldt for os, at børnene bevarer deres læringslyst, udviser respekt for hinanden og oplever sig som en del af de mange fællesskaber, som skolen har at byde på.
Respekt vægtes højt på Langholt Skole og derfor ønsker vi, at alle taler pænt til og om hinanden. Når vi kommunikerer har vi fokus på modtageren i respekt for denne. Respekten starter nemlig gennem sproget og derfor fokuserer vi på, ”Rette tid, rette sted og rette person” i vores kommunikation med hinanden, da vi mener, at et godt læringsmiljø fremmes gennem respekten for de andre i fællesskabet.
På Langholt Skole har vi mange fællesskaber og det er vigtigt for os, at alle børn trives i disse. Vi ser trivslen blandt både børn og voksne som en vigtig forudsætning for et godt læringsmiljø samt for den enkeltes alsidige udvikling. Det er skolens ansvar at skabe gode rammer for læring og trivsel, så læringslysten har mulighed for at blomstre. Eleverne involveres i at udarbejde og evaluere klasseregler, som tager udgangspunkt i en god omgangstone, ansvarlighed, fokus på fællesskabet samt en gensidig respekt.
På Langholt Skole ser vi forskelligheden som en styrke; ingen kan alt, alle kan noget, men sammen kan vi det hele! Derfor vægter vi samarbejdet på tværs af klasserne med henblik på, at eleverne får en oplevelse af både at have klasse-, skole- og duskammerater.
Et tæt samarbejde mellem skole og forældre ses, på Langholt Skole, som et helt centralt aspekt i forhold til at lave gode løsninger. Forældrenes involvering og ansvar styrkes løbende i skole-hjemsamarbejdet bl.a. gennem forældremøder og ”Den gode klasse”, hvor dialog og fælleskab er i fokus.
Tilstedeværelse prioriteres højt på Langholt Skole og derfor følger vi løbende op på elevernes fravær, da vi ved, at det kan være et udtryk for mistrivsel. Forældrene kan altid holde øje med barnets fravær i MinUddannelse og skolen orienterer hvert kvartal forældrene til et barn med bekymrende fravær og laver i et tæt samarbejde med hjemmet tiltag for at mindske fraværet igen.
For at opnå ovenstående forventer vi at:
Eleverne:
- Møder til tiden og er velforberedte og parate til at modtage læring
- Udviser respekt og hensyn over for de voksne på skolen samt jeres klasse-, skole-, og DUS- kammerater
- Tager medansvar for både det faglige og sociale liv i klassen
- Udviser respekt for skolens bygninger og ting
- Udviser respekt for egne og andres ting
- Passer på miljøet både ude og inde
Forældre:
- Hjælper jeres barn/børn med at møde forberedte, mætte, udhvilede og klar til at lære
- Bakker positivt op om skolen
- Tager et medansvar for løsning af problemstillinge
- Holder sig orienteret og viser interesse via Aula og MinUddannelse
- Ser klassen og skolefællesskabets trivsel som et fælles ansvar mellem forældre-barn-skole
- Fortæller os, hvis jeres barn/børn mistrives eller er udfordret af private årsager
- Støtter børnene i at lære skolens og klassens regler
- Møder op til skole/hjemsamtaler, forældremøder, “Den gode klasse” og øvrige møder angående jeres barn
- Lærer jeres børn kammeratlig adfærd og god tone
- Fortæller, hvis I er utrygge eller utilfredse med skolen samt drøfter bekymringer med skolens personale i en god tone
Hvis en elev ikke lever op til Ordensreglerne kan skolen iværksætte samtaler, foranstaltninger jævnfør “Bekendtgørelse om fremme af god orden i folkeskolen”.
Godkendt af skolebestyrelsen d. 30. april 2025